Uspjesi

Uspjesi 2012/2013

Na osnovu konkursa  " Voda vrijedi da se štedi "  koju je raspisao Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, održana je izložba u našoj školi  7. 11. 2012. godine na temu  " Kružni tok vode u prirodi „, a na kojem je učestvovalo 80 srednjih i osnovnih škola sa prostora Federacije Bosne i Hercegovine.  Cilj konkursa bio je razumijevanje vode kao najvažnijeg resursa na zemlji, te podizanje svijesti o važnosti i očuvanju iste.

Stručni žiri je odabrao 3 rada i nagradio ih:

 1. Srednja strukovna škola LIVNO - laptop
 2. OŠ Ruđer Bošković, Donja Mahala kod Orašja - kamera
 3. Osnovna škola centra za djecu sa posebnim potrebama Los Rosales, Mostar – fotoaparat      
 4. Privatna internacionalna gimnazija Mostar - fotoaparat.

Kampanja i organizacija je povjerena agenciji  McCann Erickson koja je to izuzetno profesionalno obavila. Naša škola je učestvovala sa 12 radova i postigla zapažene rezultate.

U sklopu projekta Cult ( R ) evolution koji je organizovala mreža Vijeća učenika Kantona Sarajevo ( mreVUK ) učenici naše škole pod vodstvom psihologa, Ines Savić osvojili su 3. mjesto na Kantonu i time pokazali da je naša škola u samom vrhu ljestvice najkulturnijih škola Kantona, te kao nagradu dobili printer – skener.

Na regionalnom takmičenju Spelling Beekoje je održano 23.3.2013.godine u organizaciji i pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Sarajevu, učestvovali su i učenici naše škole, Nadir Ferhatbegović I-6 i Ekrem Suljić I-1 i postigli značajan uspjeh, a za što su i dobili certifikat Ambasade. Mentor, Selma Nezić, prof. Engleskog jezika.

06. aprila 2013. godine održano XVIII Općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći na kojem je naša škola osvojila 2. MJESTO. Sastav takmičarske ekipe: Nermina Fazlić III-2, Sabina Mutapčić IV-2, Samra Išerić IV-3, Irma Hukara IV-3, Mirnes Hajdarević I-4 i Edis Sinanović III-4. Voditelj sekcije: Munib Fazlić, prof.

9. 5. 2013. održan je Kantonalni malonogometni turnir za srednje škole „KAMPUS 2013“ u muškoj i ženskoj kategoriji. Naša škola u ženskoj kategoriji osvojila je 2. MJESTO a muška ekipa je zauzela 4. MJESTO nakon izvođenja penala.

Projekti koji su ucestvovali na Burch Olimpiadi i osvojili nagrade su:

 • Projekat: Solarni suncokret - 4. Mjesto i novčana nagrada učeniku
  Mentor: Ernad Jabandžić
 • Projekat: Pametna kuća - Nagrada za najinovativniji projekat
  Mentor: Mirnesa Mustafić
 • Projekat: Iskorištavanje atmosferskog pražnjenja - Nagrada za najbolju prezentaciju projekta
  Mentor: Emir Ramić
 • Projakat: Automobil koji se kreće po zidu - Nagrada za najmlađe učesnike
  Mentor: Elvir Nokto

V festival rada srednjih tehničkih i stručnih-strukovnih škola Bosne i Hercegovine u Goraždu 2013.godine  održan je 11.5.2013.godine u organizaciji Saveza udruženja-udruga tehničke kulture u Bosni i Hercegovini:

Plasman Elektrotehničke škole za energetiku:

 • I MJESTO - Enis Muratović- rješavanje praktičnih zadataka iz  Elektroenergetskih mreža – jedini učenik koji je na takmičenju  maksimalni broj 100 bodova - mentor Muhamed Hurić
 • I mjesto(100 bodova) - Dilaver Beganović i Belmin Adilović - izložba rada  „Iskorištavanje energije atmosferskog pražnjenja“- mentor profesor Emir Ramić
 • I mjesto(100 bodova)  - El-haruna Bajrić i Ermin Šunj - izložba rada „Pametna kuća“ - mentor profesorica Mirnesa Mustafić
 • III mjesto - Malik Močević i Elvir Šehović    izložba rada „Auto koji se penje po zidu“ – mentor Nokto Elvir

Zapažen uspjeh u takmičenju izrade praktičnog rada iz Elektriričnih instalacija ostvarili su Muminović Sabir i Mašović Imran- mentor Ades Bučan

U ukupnom plasmanu srednjih tehničkih i stručnih-strukovnih škola Bosne i Hercegovine :

 • I mjesto: JU Elektrotehnička škola za energetiku, Sarajevo

Na XI Kantonalnom takmičenju svih srednjih škola Kantona Sarajevo iz engleskog jezika, održanom 16.5.2013.godine, od ukupno 27 škola koje su uzele učešća u takmičenju naša škola je osvojila 8. mjesto.  Memović Haris, učenik IV 2 odjeljenja, je na ovom takmičenju predstavljao školu i osvojio76 bodova. Mentor je bila profesorica Zinaida Huseinović. Komisiju su sačinjavali: Vera Bičakčić, Edina Selimović, Selma Nezić i Eldin Grabovica.

19. 5. 2013. Muški tim naše škole u malom nogometu je pobijedio Tursko – bosanski koledž i time ušao u polufinale srednjih škola

13. juna 2013. godine završena je Liga srednjih škola malog fudbala sa redovnom nastavom u sportskom duhu. Naša momčad je pobjedom 5:2 nad Drugom gimnazijom zauzela TREĆE MJESTO u Kantonu Sarajevo. Za najboljeg golmana proglašen je učenik Šarić Amer iz IV-2 razreda a za najboljeg strijelca Fulurija Kenan iz III-4 razreda.
Sastav takmičarske ekipe: Glasić Sadif III-3, Penava Orhan III-4, Fulurija Kenan III-4, Begović Jasmin IV-1, Katana Edin III-4, Škrijelj Alen IV-2, Škrijelj Anes III-1, Hećo Rijad III-3, Glogovac Vanja III-3, Šalaka Aldin III-4,Nuković Faris III-3 iŠarić Amer IV-2 razred. Voditelj sekcije: Munib Fazlić, prof.